Ex -Yu

Zaposlena u rukovodstvu carina Srbije uhapšena zbog zloupotrebe položaja

Zaposlena u rukovodstvu carina Srbije uhapšena zbog zloupotrebe položaja
Foto: Ilustracija/Arhiva | Zaposlena u rukovodstvu carina Srbije uhapšena zbog zloupotrebe položaja

​BEOGRAD - Žena koja je bila u zaposlena u rukovodstvu u Upravi carina Srbije uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja u javnim nabavkama davala prednost određenim ponuđačima za poslove u ukupnoj vrijednosti od oko osam miliona evra.

Uhapšena je žena S.R, a na teret joj je stavljeno da je tokom 2017. godine, prekoračenjem službenog ovlaštenja, pribavila korist grupi ponuđača iz Beograda, NJemačke i Hong Konga.

Osumnjičena je tim ponuđačima dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke elektronskih lokatora, čija je vrijednost 875.241.600 dinara (7,44 miliona evra), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Takođe je, kako se sumnja, ove godine pribavila korist jednom ponuđaču iz Beograda tako što mu je dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke uređaja za kontrolu radioaktivnosti, čija je vrijednost 7.048.069 dinara (oko 60.000 evra).

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Beogradski mediji javljaju da je riječ o pomoćnici direktora Uprave carina, koja je privedena zbog malverzacija sa javnim nabavkama i zloupotrbe položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije