Ex -Yu

Zašto je Tužilaštvo odbacilo prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Zašto je Tužilaštvo odbacilo prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića
Foto: Screenshot/YouTube | Zašto je Tužilaštvo odbacilo prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv kolege Branislava Lečića, potvrđeno je za B92.net.

Kako je za navedeni portal rečeno iz Tužilaštva, ne postoje osnovi sumnje.

Iz Tužilaštva su objasnili zašto je odbačena prijava.

"Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma 'Zaceli me', autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o liječenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cijenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave.

Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu", rečeno je za portal B92.net u Tužilaštvu.


PROČITAJTE JOŠ:

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Lečić nakon odbacivanja prijave: "Verovao sam u državne institucije"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije