Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zatražili oko 660.000 evra od Vlade zbog najezde komaraca

Zatražili oko 660.000 evra od Vlade zbog najezde komaraca
Foto: Wikipedia | Zatražili oko 660.000 evra od Vlade zbog najezde komaraca
Srna

Osječke gradske i županijske vlasti zatražile su od Vlade Hrvatske pet miliona kuna (oko 660.000 evra) za dezinsekciju, zbog jedne od najintenzivnijih najezdi komaraca sa kojom je ovo područje suočeno.

Nakon sastanka osječke gradske uprave i župana Ivana Anušića upućen je dopis Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću od kojih se traži hitna finansijska pomoć iz budžeta, prenosi Hina.

Anušić je u dopisu istakao da je alarmantna količina komaraca koji dolijeću iz netretiranih područja van granica Osijeka, te da situacija na terenu zahtijeva hitno reagovanje.

U dopisu je navedeno da je na području Osječko-baranjske županije od aprila do oktobra kvalitet života stanovnika značajno ugrožen.

Osječke vlasti podsjećaju da je ranijih godina na području županije zabilježena i prisutnost tigrastog komarca, što sada nosi potencijalnu opasnost za pojavu Zika i drugih virusa.

“Najezde komaraca utiču i na razvoj turizma i stočarstva, naročito na ruralnim područjima koja nisu tretirana”, navedeno je u dopisu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije