Ex -Yu

Zatvorenici u Spužu zapalili ćeliju u protestu

Zatvorenici u Spužu zapalili ćeliju u protestu
Foto: Vijesti.me | Zatvorenici u Spužu zapalili ćeliju u protestu

PODGORICA - Grupa pritvorenika podgoričkog zatvora u Spužu je protestujući protiv loših uslova i premštanja zapalila jednu ćeliju, piše podgorički Dan.

Incident sa paljenjem ćelije se dogodio sinoć, a zatvorenici, koji su preseljavani u više drugih prostorija u subotu, započeli su štrajk glađu, u međuvremenu je zapaljenja ćelija, a za danas je u najavi protest širih razmjera.

Pozivajući se na svoja saznanja list piše da su zatvorenici zapalili madrace, krevete i garderobu u ćeliji J14, pa su iz nje svi evakuisani.

Požar je, navodi se, podmetnut i u ventilacione otvore, ali su službenici brzom interencijom sprečili teže posljedice.

Zatvorenici traže da se vrati stari način korišćenja takozvanih šetnji u trajanju od po sat vremena, a ne, kako je trenutno, po 30 minuta. Zahtijevaju i da im doktor bude dostupan bar jednom sedmično, a psihijatar svakodnevno, što sada, kako tvrde, nije slučaj.

Oni tvrde da načelnik ignoriše njihove molbe i da je to jedan od glavnih razloga najavljenog štrajka. Kao problem navode i to što imaju po jedno kupatilo na skoro desetak soba.

Optužuju načelnika da je prilikom inspekcije koju su vršili iz ministarstva prikazao toalete i dvije sobe koje koristi medicinsko osoblje, a ne pritvorena lica, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije