Ex -Yu

Završen uviđaj, policija saopštila detalje pucnjave u Zagrebu

Završen uviđaj, policija saopštila detalje pucnjave u Zagrebu
Foto: Tanjug/AP | Završen uviđaj, policija saopštila detalje pucnjave u Zagrebu

ZAGREB - Zagrebačka policija, poslije završenog uviđaja, objavila je detalje jučerašnje pucnjave na Markovom trgu, prema kojima je napadač Danijel Bezuk (22) rafalnom paljbom iz automatske puške pucao ka zgradi Vlade i pritom ranio policajca, to oružje je tokom bijega odbacio, a samoubistvo je izvršio pištoljem.

U policijskom saopštenju se navodi da je jedan od trojice policajaca, koji su se u tom trenutku nalazili na Markovom trgu, uzvratio pucnjima iz službenog oružja prema napadaču, ispalivši više hitaca.

U istrazi, kojom je rukovodilo Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, navodi se da je dio ispaljenih hitaca napadača završio u zgradi Vlade, što je prouzrokovalo određena oštećenja.

Nakon saznanja o, kako navode, "pokušaju teškog ubistva", pokrenuta je velika akcija potjere za napadačem, dok je teško povređeni policajac prevezen u bolnicu.

U istrazi je utvrđeno da je napadač tokom bijega odbacio automatsku pušku iz koje je pucao na objekat Vlade i ranio policjca, koja je pronađena.

Na osnovu dojave, kaže se, tijelo napadača pronađeno je u Ulici Jabukovac i kraj njega vatreno oružje kojim je, kako se sumnja, počinio samoubistvo.

Navodi se i da su nakon pretresa dvije lokacije na području Kutine, koje koristi otac napadača (59), pronađene dvije puške s optičkim nišanima i prigušivačem i 1.169 komada razne municije.

Policija je potvrdila da je zbog nelegalnog posjedovanja oružja uhapšen otac napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije