Ex -Yu

Završena istraga protiv oca koji je djecu bacio sa balkona: Nije bio neuračunljiv

Završena istraga protiv oca koji je djecu bacio sa balkona: Nije bio neuračunljiv
Foto: N.N. | Završena istraga protiv oca koji je djecu bacio sa balkona: Nije bio neuračunljiv

ZADAR - Otac koji je svoje četvoro djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neuračunljiv.

Zaključilo je to Državno tužilaštvo koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četvorostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece, javlja N1.

"Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru", kazao je Duško Berović, portparol Županijskog državnog tužilaštva u Zadru.

Što je utvrdila istraga?

"Konzilij doktora, dakle kombinovanog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv", kaže Berović.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

Istražni zatvor ističe mu za 12 dana.

Ocu prijeti 50 godina zatvora

"Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice", objasnio je portparol Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četvorostruki pokušaj ubojstva.

"Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može izreći i kazna zatvora do 50 godina", rekao je za N1 portparol Županijskog suda u Zadru .

Vezane vijesti: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije