Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Zbog isticanja zastave Srbije u Beranama zaradili krivične prijave

Zbog isticanja zastave Srbije u Beranama zaradili krivične prijave
Foto: Screenshot/YouTube | Zbog isticanja zastave Srbije u Beranama zaradili krivične prijave
N.N.

PODGORICA – Policija u Beranama podnijela je prekršajne prijave protiv devet osoba iz tog grada zbog isticanja zastave druge države (Srbije), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

"Lica B.D, P.Đ, M.P, R.C, Ž.T, D.R. iz Berana i N.M. i D.R. iz Andrijevice kretala su se u koloni vozila koja je bila organizovana prethodne sedmice u Beranama kao protest povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, i tom prilikom na vozilima istakli zastave druge države", navodi se u saopštenju.

Iz policije su dodali da su te osobe narušile javni red i mir, te je protiv njih podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U saopštenju se navodi da je beranska policija, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stanova i drugih prostorija koje koristi M.R. iz tog grada i da su pronađena dva startna pištolja, kao i devet komada municije kalibra devet milimetara.

"Protiv M.R. je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, te mu je izdat i prekršajni nalog po Zakonu o oružju", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije