Ex -Yu

Zbog vjetra zatvoreni putevi u Hrvatskoj, prekid trajektnih linija

Zbog vjetra zatvoreni putevi u Hrvatskoj, prekid trajektnih linija
Foto: Michael Gaida/Pixabay | Zbog vjetra zatvoreni putevi u Hrvatskoj, prekid trajektnih linija
Srna

ZAGREB - Zbog olujnog vjetra za sve grupe vozila zatvoreni su auto-put A1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, put Maslenica - Zaton Obrovački, Paški i most "Dr Franjo Tuđman" u Dubrovniku, upozoravaju iz Hrvatskog auto-kluba.

Samo za automobile otvoreni su auto-put A6 Rijeka-Zagreb između petlji Delnice i Čavle, riječka obilaznica između petlji Škurinje i Orehovica, brza cesta Solin-Klis, Jadranska magistrala između Bakra i Senja, DC25 Brušane - Baške Oštarije - Karlobag te lokalni put Križišće-Kraljevica.

Na auto-putu A7 između petlji Draga i Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je saobraćaja za prvu i drugu grupu vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra.

Automobili mogu saobraćati iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto auto-putem A1 Zagreb-Split-Ploče do petlje Sveti Rok te dalje putevima DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili putem Gračac-Knin.

Snijeg i susnježica mjestimično padaju u gorskim predjelima. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niske temperature na putevima u unutrašnjosti moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Iz Hrvatskog auto-kluba vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujne bure u prekidu su trajektne linije: Split-Supetar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska, Porozina–Brestova, Sućuraj-Drvenik, Valbiska-Merag, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije: Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Vis, Jelsa-Bol-Split, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Split-Hvar-Korčula, Šibenik-Žirje-Kaprije te Lastovo-Korčula-Dubrovnik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije