Ex -Yu

Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju

Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju
Foto: Arhiva | Zdravko Mamić: Iskasapili smo Jugoslaviju
Tanjug

BEOGRAD - Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek FK Dinamo, kojeg hrvatsko pravosuđe potražuje zbog finansijskih malverzacija, izjavio je da je Jugoslavija bila jedna od najljepših zemalja svijeta, koju smo, kako je rekao, iskasapili.

Mamić sada živi u svom rodnom Međugorju u Bosni i Hercegovini, a za TV Sport klub je rekao:

"Pogledajte vi šta smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, dio Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promijenilo, samo nas u Evropskoj uniji niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji smo bili ozbiljno pitani".

Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta, upitao je Mamić.

"Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapjevam 'Marjane, Marjane', što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i aplaudiraju", rekao je Mamić.

Govoreći o aktuelnim političarima, Mamić je rekao da uživa simpatije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Srećan je, kaže, što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti, a tu je, dodao je, i Milorad Pupovac, koji je, prema njegovim riječima, radio jedan krvavi posao sve ove godine.

"Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da ga Vučić ne upita za mene: Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek", kazao je Mamić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije