Ex -Yu

Bacila kantu punu fekalija na vrata Vlade Hrvatske

Bacila kantu punu fekalija na vrata Vlade Hrvatske
Foto: Twitter | Žena bacila kantu punu fekalija na vrata Vlade Hrvatske
N.N.

ZAGREB - Jedna žena privedena je danas nakon sto je ispred zgrade vlade u Zagrebu bacila kantu punu fekalija, prenijeli su hrvatski mediji.

Žena je, kažu, došetala do Banskih dvora i istresla fekalije ispred ulaza u zgradu vlade, a policija ju je odmah privela.

Incident se, kako prenosi regionalna N1 tv, dogodio oko 12:40 sati.

Privedena nosi majicu na kojoj piše: ''Optužujem vas, gospodo'', uz sliku Siniše Glavaševića, vukovarskog novinara ubijenog 1991.

"Jedna protestantkinja je upravo pred vladu istresla kantu punu fekalija. Policija ju je odvela unutra. Pritom nije ništa rekla. Više uskoro", napisao je na svom Twitter nalogu izveštac N1 tv Ivan Skorin.

Pozivajući se na svoja saznanja, mediji pišu da je riječ o novinarki i aktivistkinji Ivi Anzulović, kojoj, kako navode, to nije prvi incident ovakve vrste.

Ona je, naime, prije nekih mjesec dana najavila i ostvarila sličan performans, doduše pred zgradom Državnog tužilaštva.

"Zaliću izmetom ponaosob svakoga ko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, niko kome je novinar dokazao kriminal neće se osećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom”, napisala je ona na svom Facebook nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije