Ex -Yu

Žena preminula nakon vađenja zuba, stomatolog u pritvoru

Žena preminula nakon vađenja zuba, stomatolog u pritvoru
Foto: Pexels/Ilustracija | Žena preminula nakon vađenja zuba, stomatolog u pritvoru

PRIŠTINA - Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. i jednomesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Iz ovog suda je saopšteno da se DŽ.K. sumnjiči da je izvršio krivična djela nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti, a njegova sestra H.K je osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Sud je odbio zahtjev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K. te joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Okrivljeni DŽ.K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, tokom vađenje zuba koristio neodgovarajuće metode liječenja L.Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navedeno je u saopštenju.

Pacijentkinja L.Š. je poslije vađenja zuba preminula u dvorištu ordinacije. LJekari bolnice u Mališevu konstatovali su da je pacijntkinja preminula usljed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koje je okrivljeni koristio tokom vađenja zuba.

NJegova sestra H.K. osumnjičena je da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju školu za krojača.

Prilikom kontrole ordinacije uhapšenog, pronađeno je 18 svjedočanstava i doploma ovjerenih falsifikovanim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije