Ex -Yu

Ðukanović: Ne želimo državu kojom će upravljati crkva

Ðukanović: Ne želimo državu kojom će upravljati crkva
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ðukanović: Ne žlimo državu kojom će upravljati crkva

NIKŠIĆ - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović, koji je i lider najuticajnije opozicione DPS, poručio je danas u Nikšiću da ta stranka ne želi državu po srednjovjekovnom modelu prema kojem će se iz crkve upravljati državom.

Rekao je da DPS želi Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će vjerske zajednice imati svoje mjesto.

"Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS-u. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji...", rekao je Ðukanović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji uoči predstojećeg stranačkog kongresa u januaru naredne godine, Ðukanović je rekao da je DPS sada pred zahtjevom kako da, kako je kazao, "pametno" odgovori očekivanju javnosti i obnovi povjerenje građana.

"Na Kongresu ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku - razumjeli smo šta ste nam kazali", naveo je Ðukanović i dodao da će to biti cijena koju je DPS spreman da plati da bi ubrzao proces rehabilitacije i povratio povjerenje izgubljeno na avgustovskim parlamentarnim izborima.

Kritički se osvrnuo i na aktuelnu vlast i ocijenio da oni, kako je naveo, "zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici...".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije