Ex -Yu

Ðurić: Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region

Ðurić: Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region
Foto: Tanjug/AP | Ðurić: Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, apelovao je još jednom danas na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u namjeri da destabilizuju čitav region.

Ðurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole "Braća Aksić", koju pohađaju srpska djeca, i na zidu sprejom ispisala "UČK".

To je, poručio je Ðurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, te dodao da je potom isti grafit nedaleko odatle ispisan i na jednoj srpskoj kući.

Ðurić ističe da je jasno da je za stvaranje društvene klime, u kojoj se čak i srpska djeca izlažu ovakvoj vrsti prijetnji i nasilja, jedino i isključivo odgovorna Priština.

"Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane ''vojske Kosova'', i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu nesumnjivo su i posljedica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je, očigledno, uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dvije decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji.

"Apelujem još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region", poručio je Ðurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije