Ex -Yu

Ðurić: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate

Ðurić: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate
Foto: Tanjug/Arhiva | Ðurić: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu "nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljan rešenja".

Ðurić je kazao da će "Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog".

"Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka", rekao je Ðurić za TV Hepi.

O mogućim "nametanjima" Amerike za konačno rešenje, Ðurić kaže da "srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor".

"Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovor", podvukao je Ðurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije