Gradovi

Bake i deke pletu kapice za Mrvice

Bake i deke pletu kapice za Mrvice
Foto: N.N. | Bake i deke pletu kapice za Mrvice

DERVENTA - Bake i dede iz Doma za starija lica "Zlatni lug" u Derventi pletu tople kapice koje će uskoro darovati prijevremeno rođenim bebama u banjalučkom porodilištu.

U susret Međunarodnom danu prijevremeno rođenih beba, koji se obilježava 17. novembra, u "Zlatnom lugu" imaju pune ruke posla.

Uz svakodnevne aktivnosti, koje u ovoj ustanovi, uz poštivanje epidemioloških mjera, sprovode i tokom ovih izazovnih vremena, korisnici su posvećeni nastojanjima da mrvicu topline pošalju upravo Mrvicama, kako se od milja, nazivaju nedonoščadi.

"Željeli smo da tokom predstojećih praznika i mi unesemo malo topline u nečije domove, u nečija srca. Mi, najstariji, želimo ove, nimalo lake godine za sve nas, za cijelu zajednicu, posebnu poruku ljubavi, razumijevanja i podrške poslati upravo njima – najmlađima među najmlađima", istakli su iz "Zlatnog luga", podsjetivši da je danas, više nego ikada, neophodno posebnu pažnju pokloniti najosjetljivijim kategorijama u društvu.

Upravo iz tog razloga su i sami, ovom aktivnošću, na simboličan način željeli povezati najmlađe i najstarije, darujući Udruženju roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice" tople, ručno izrađene kapice za bebe, u koje su upletene najljepše i najtoplije želje - da napreduju, rastu, razvijaju se, da dosegnu do zvijezda...

"Ovaj znak pažnje nama mnogo znači, prije svega jer su ljudi razvili svijest o prijevremenom rođenju i posljedicama koje ga prate, što znači da smo mi, Udruženje, ostvarili jedan svoj cilj. Svakako, kapice će biti predate Klinici za dječije bolesti UKC RS, u sklopu 'Ljubičastog novembra', mjeseca u kojem se podiže svijest građana o prijevremenom rođenju, kako bi se stavio fokus na ovu najosjetljiviju kategoriju stanovništva“, kazala je Jelena Glišić, članica Upravnog odbora Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS "Mrvice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije