Gradovi

Besplatan internet na Starom mostu u Mostaru

Besplatan internet na Starom mostu u Mostaru
Foto: Ilustracija | Besplatan internet na Starom mostu u Mostaru

MOSTAR - Na području Starog mosta u Mostaru osiguran je besplatan internet za sve posjetioce, što s obzirom na savremenu tehnologiju i način života bez sumnje značajno bogati i turističke ponude grada na Neretvi.

Bežični prijemnik visokog kapaciteta koji će neprekidno pružati uslugu besplatne internet konekcije u krugu Starog mosta u Mostaru u funkciju je pustio Institut Yunus Emre Mostar, u sklopu projekta "Otvoreni internet".

"Građani i turisti u Mostaru na taj će se način moći povezati na sve društvene mreže i putem početnog ekrana informisati se o budućim aktivnostima Instituta Yunus Emre Mostar", kazao je Junus Dilber, direktor Yunus Emre instituta u Mostaru.

Smatra kako je bilo veoma značajno omogućiti besplatan internet turistima i svim građanima koji dolaze do Starog mosta, koji slovi za jedan od najpoznatijih UNESCO-ovih spomenika na svijetu.

"Smatram da je izuzetno važno da svi koji se nalaze u blizini Staroga mosta mogu koristiti internet besplatno u svako doba dana i noći", kazao je Dilber za Anadoliju.

Besplatnim internetom, kako vjeruje, promocija Mostara i Starog mosta biće ovim projektom još veća i značajnija jer bez sumnje će mnogi turisti koristiti prenos uživo i u svijet slati prizore nesvakidašnje ljepote prilikom posjete Starom mostu, koji je remek-djelo osmanske arhitekture na Balkanu i jedan od najvrjednijih kulturno-istorijskih spomenika u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije