Gradovi

Biciklisti zadovoljni uslovima za pripreme u Trebinju

Biciklisti zadovoljni uslovima za pripreme u Trebinju
Foto: Arhiva | Biciklisti zadovoljni uslovima za pripreme u Trebinju

TREBINJE - Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske danas su tokom prijema kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića izrazili zadovoljstvo uslovima koje imaju u Trebinju, gdje su na pripremama.

Ćurić je rekao da je cilj bio da Trebinje bude prepoznatljivo kad je riječ o pripremama u raznim sportovima.

"Imamo ogroman potencijal u Republici Srpskoj, a kad je riječ o Trebinju 270 sunčanih dana u godini nam daje više prostora u odnosu na druge lokalne zajednice. Znatna sredstva smo uložili u sportsku infrastrukturu, a s obzirom da veliki broj klubova dolazi ovdje na pripreme, vidimo da je to isplativa investicija", izjavio je Ćurić novinarima.

Prvak Republike Srpske u drumskom biciklizmu Đorđe Kupusović rekao je da će pripreme u Trebinju pomoći biciklistima da napreduju u ovogodišnjoj sezoni.

"Mnogo će mi značiti pripreme u Trebinju zbog učešća na Međunarodnoj trci Beograd-Banjaluka", rekao je Kupusović i zahvalio predsjedniku Biciklističkog saveza Srpske Vladimiru Kuvalji za podršku, kao i gradonačelniku Trebinja za prijem.

Kupusović je rekao da Trebinje ima mnogo staza, naročito za drumski, kao i za planinski biciklizam, te istakao da je izuzetno zadovoljan uslovima na priprema u Trebinju.

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja rekao je da program priprema traje devet dana, da se treninzi održavaju na lokacijama oko Trebinja.

"Radili smo analize i došli do zaključka da bi Trebinje bilo odlična lokacija za pripreme takmičara. Imamo odlične uslove ovdje, temperatura je odlična i to je ono što nas najviše privlači, naišli smo na dobre odnose u saobraćaju prema biciklistima – nema grada koji može da se pohvali takvim odnosom", rekao je Kuvalja.

Reprezentativka Republike Srpske u biciklizmu Maja Subotić rekla je da im je na priprema u Trebinju lijepo, te zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi što su odvojili vrijeme za bicikliste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije