Gradovi

Bihać: Prva obnova dvorane nakon 35 godina

Bihać: Prva obnova dvorane nakon 35 godina
Foto: N.N. | Bihać: Prva obnova dvorane nakon 35 godina

BIHAĆ - Rekonstrukcija sportske dvorane Luke u Bihaću započeće prvih dana juna ove godine, a ugovor o realizaciji tog projekta potpisao je gradonačelnik tog grada Šuhret Fazlić s izvođačima radova.

Ugovor je vrijedan 2,2 miliona maraka, a sredstva su osigurana iz budžeta grada i međunarodnih fondova.

"Ovo je za mene jedan od sretnijih dana u mom mandatu jer počinjemo s realizacijom projekta koji će značiti novi zamah za naše sportiste i sve rekreativce u Bihaću. Dvorana koja je napravljena prije 35 godina dočekala je, evo, svoju obnovu zahvaljujući kojoj ćemo dobiti nove kvadrate korisnog prostora za vrhunski sport", istakao je Fazlić.

On je dodao kako ova dvorana ima veliki značaj za sportski i društveni život grada s obzirom na to da je koristi više od 90 sportskih te kulturno-umjetničkih udruženja. Rekonstrukcijom je planirana izgradnja novog krova, rekonstrukcija svlačionica, te dogradnja tribina i proširenje kapaciteta za još 400 mjesta. Realizacijom projekta značajno će se poboljšati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja i povećati energetska efikasnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije