Gradovi

Bihać dobio još jedno inkluzivno igralište za djecu

Bihać dobio još jedno inkluzivno igralište za djecu
Foto: Ustupljena fotografija | Bihać dobio još jedno inkluzivno igralište za djecu

BIHAĆ - Inkluzivno igralište za djecu izgrađeno je i otvoreno u blizini Srednje medicinske škole u naselju Prekounje, nadomak Bihaća, a ukupna vrijednost ovoga projekta iznosila je 100.000 maraka.

Ovo je već drugo igralište ovakve vrste u gradu na Uni, a njegovu izgradnju inicirala je italijanska humanitarna organizacija IPSIA, koja je već duže vrijeme prisutna i provodi različite projekte na ovome području.

Italijani su za ovaj projekat osigurali 20.000 maraka, a ostatak sredstava obezbjedili su Grad Bihać i Vlada Unsko sanskog kantona.

"Još jedno igralište u našem gradu je potvrda onoga što već nekoliko godina uspješno radimo, a to je projekat pod nazivom 'Bihać grad djece'. Želimo i dalje promovisati tu priču uz prigodne aktivnosti na terenu kao što je i ovo igralište", kazao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća, dodajući kako je projekat povezao različite nivoe vlasti i nevladin sektor.

"Inkluzivno igralište je istog koncepta kao i igralište u naselju Ozimice. Znači, postoje određeni sadržaji koji su prilagođeni i mogu ih koristiti djeca sa invaliditetima. Ideja je bila da se uredi ovaj prostor i da malo uljepšamo ovaj dio grada gdje vrijeme provodi veliki broj najmlađih", izjavila je Silvia Maraone, projekt menadžerica organizacije IPSIA.

U sklopu igrališta posađeno je i mlado drveće te uređen cijeli ovaj prostor.

           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije