Gradovi

Bolnici u Prijedoru 1.200 testova

Bolnici u Prijedoru 1.200 testova
Foto: N.N. | Bolnici u Prijedoru 1.200 testova
Srna

PRIJEDOR - Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru donira 1.200 direktnih antigenskih testova za dokazivanje virusa korona, saopšteno je iz prijedorskog Štaba za vanredne situacije nakon današnje sjednice.

"Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica da se u potpunosti pridržavaju zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, zabrane sortskih takmičenja i uslova za rad organa i subjekata koji vrše javna ovlaštenja", navedeno je u saopštenju.

Javne zdravstvene ustanove obavezne su da se u potpunosti pridržavaju zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije kojima su utvrđene njihove obaveze u sprovođenju mjera, a kontrolni i nadzorni organi dužni su da vrše redovne kontrole subjekata kojima je odobreno obavljanje djelatnosti uz obavezne mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Organi lokalne samouprave obavezuju se da ograniče broj lica koja istovremeno mogu ući i boraviti u prostorijama organa, da obezbijede održavanje rastojanja između građana u zatvorenom prostoru od najmanje dva metra i da preduzimaju mjere dezinfekcije i pojačane higijene. Ove uslove je neophodno obezbijediti i u šalter-salama i matičnim službama, a uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu, koja pruža dovoljnu zaštitu i zaposlenom i korisniku", navedeno je u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije obavezao je sve domove zdravlja u Republici Srpskoj da sve raspoložive kapacitete uključe u prevenciju širenja virusa korona, da sa 50 odsto kapaciteta organizuju pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga i da prioritetno sprovode epidemiološke ankete svih lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama.

U saopštenju je navedeno i da je prestala primjena zaključka o regulisanju radnog vremena apoteka u Republici Srpskoj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije