Gradovi

"Ćiro" magnet za turiste

"Ćiro" magnet za turiste
Foto: Vesna Duka | "Ćiro" magnet za turiste

TREBINJE - Predstavnici Trebinja i Bileće su u trebinjskoj Gradskoj upravi potpisali Sporazum o saradnji na održavanju, upravljanju i promociji biciklističke staze "Ćiro", kojom je nekada išla uskotračna pruga, a danas predstavlja turističku bajk atrakciju.

Sporazum je, u ime Grada Trebinja, potpisao Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja i predstavnici još pet hercegovačkih gradova i opština: Mostar, Stolac, Neum, Ravno i Bileća.

Bošković je istakao da će ovim sporazumom biti trasirani temelji za buduće sadržaje duž biciklističke rute „Ćiro“ i da bez regionalnog uvezivanja ovih lokalnih zajednica ne možemo imati kvalitetan turistički i dugoročno održiv proizvod.

"Sporazumom se definiše upravljanje, održivost i promocija ove biciklističke staze. Ovaj sporazum će biti temelj za buduće razvojne projekte iz fonodova Evropske unije, budžeta lokalnih zajednica ili nadležnih ministarstava. Očekuje nas dosta posla da zajednički radimo i razvijamo sadržaje i sigurno je da ćemo u narednom periodu imati na raspolaganju brend, kompletiranu biciklističku stazu za sve turiste i lokalno stanovništvo koje će koristiti kapacitete ove biciklističke staze", naveo je Bošković.

Potpisivanju Sporazuma je prisustvovao i Ivica Sivrić, direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu, (REDAH) koji je istakao da će za provođenje ovog plana biti zaduženo tijelo Foruma biciklističke rute ¬¬"Ćiro".

"Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja nastavak aktivnosti na razvoju i promociji turizma oko rute ¬¬¬¬'Ćiro' koji će doprinijeti kvalitetnijoj komunikaciji i koordinaciji aktera na području rute, što će u konačnici značiti da se destinacijom upravlja na jedan sistemski način, te će rezultirati povećanjem broja turista i time boljem položaju svih zainteresovanih aktera uključenih u aktivnosti pružanja usluga“, rekao je Sivrić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Predrag Tešić, pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS koji je istakao da resorno ministarstvo podržava razvoj turizma u Hercegovini i nastaviće da podržava ovakve ili slične projekte u korist svih građana Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije