Gradovi

Čišćenje brda Crkvina kod Trebinja

Čišćenje brda Crkvina kod Trebinja
Foto: Vesna Duka | Čišćenje brda Crkvina kod Trebinja

TREBINJE - Pripadnici gradske Civilne zaštite koja djeluje pri Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbjednost" provode veliku akciju čišćenja i uređenja visokog rastinja koje je oštećeno i ugrožava sigurnost na brdu Crkvina iznad Trebinja.

Pored Civilne zaštite, u akciji pomažu i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Jasen-Mosko i Zupci, koja djeluju u Trebinju, jer je, kako kažu, u pitanju veliki zeleni pojas u blizini grada koji mora biti dobro očišćen kako bi se spriječila i mogućnost požara.

Prema riječima Nemanje Sorajića, šefa Službe Civilne zaštite pri JU "Ekologija i bezbjednost", cilj akcije je upravo to preventivno djelovanje, odnosno pravljenje protivpožarnog pojasa na ovom lokalitetu.

"U pitanju je rezanje visokog rastinja - borove šume, kao i otklanjanje suvih grana, jer su to stabla koja su već oborena usljed jakih olujnih vjetrova, što radimo kontinuirano i redovno", kaže Sorajić.

On je napomenuo da je u tu svrhu na terenu angažovano petnaestak radnika koji već dvije sedmice uređuju ovaj dio grada i nadaju se da će za deset dana završiti ovu akciju.

Sorajić je najavio da će se naredna akcija odnositi na čišćenje kanala za oborinske vode, kako bi preduprijedili eventualne probleme koji bi se javili usljed velikih padavina koje se očekuju na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije