Gradovi

Doboj: Mitra Đuričić biće isključena iz NDP-a?

Doboj: Mitra Đuričić biće isključena iz NDP-a?
Doboj: Mitra Đuričić biće isključena iz NDP-a?

DOBOJ - Svoje istupe u javnosti i pismo koje je uputila Draganu Čaviću, šefu stranke, potpredsjednica dobojskog odbora i član Predsjednišva NDP-a Mitra Đuričić mogla bi "platiti" isključivanjem iz stranke.

Ona je na sebe navukla bijes Sretka Đurkovića, lidera ovdašnjeg NDP-a, koji joj je svojevremeno ponudio mjesto ambasadora BiH u Egiptu kako bi je "ućutkao", ali nakon što je izjavila da on sprovodi samovolju, lider dobojskog NDP-a poručuje da bi Đuričićeva mogla ostati bez članske karte te partije.

"Jer nema drugi način da me se 'riješi' zato što sam pomenula njegove privatne poslove, i to ga je izuzetno pogodilo. Bez obzira na isključenje ili neisključenje, ja sam svojom ostavkom (sa mjesta direktora Turističke organizacije Doboja) zbog pritisaka pokazala da mi se ne sviđa ova politika koja se vodi i ukazala na politiku koju NDP vodi u Doboju, u stvari, sprovodi politiku SDS-a", izjavila je Mitra Đuričić. Ona je istakla da je u Doboju NDP "utopljen u SDS i da je izgubio legitimitet", te podsjetila da je zbog svoje samovolje Đurković prije dvije godine bio smijenjen sa čela dobojskog odbora, i nakon toga je prešao u SDS, ali se nakon izvjesnog vremena ponovo vratio u NDP, koji je zbog tog poteza izgubio značajan broj članova.

"Đurković dođe i kaže: 'Obren je naredio, mi to moramo sprovesti.' Ja smatram da takvo Predsjedništvo ne treba ni da postoji, bićemo svi poslušnici njegovi, i ne moramo ni da donosimo nikakve odluke, nećemo ništa ni potpisivati, ni glasati, nema potrebe za tim. To je neka stvar sa kojom se nisam složila", kaže Đuričićeva.

Sretko Đurković najavljuje da će se Gradski odbor pozabaviti pitanjem bivše direktorke TOD, te navodi da ona nije podnijela ostavku, nego je smijenjena, i ne zboge farme jelena lopatara, nego iz drugog razloga.

"Ona je u njegovim prostorijama dočekala funkcionera protivničke partije Petra Đokića (predsjednika SP-a). Ja sam dobio odriješene ruke od predsjednika Dragana Čavića i potpredsjednika Krste Jandrića da riješim to pitanje. Što se tiče smjene, Obren (Petrović, gradonačelnik Doboja) nikada nije pomenuo jelene lopatare, ona je smijenjena iz drugih razloga, tako je stranka odlučila", tvrdi Đurković. Bez obzira na to šta je odlučio dobojski NDP, Đuričićeva, koja je priznala da je bliže odlasku nego ostanku u ovoj partiji, ima "odstupnicu" u ovdašnjim socijalistima, kojima bi se mogla uskoro pridružiti.

"Mi smo ušli u tu priču jer od nje svi imamo koristi. Ponuđeno je Đuričićevoj da odmah uđe u Predsjedništvo, da se 'pokaže' do izbora, jer sigurno može obezbijediti dosta glasova za partiju u ruralnim sredinama, a poslije izbora, zavisno kakvi se rezultati postignu, vidjećemo šta dalje", naveo je izvor "Nezavisnih" iz SP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije