Gradovi

Dobojske mjesne zajednice ispostavile spisak želja: Stari problemi za novi budžet

Dobojske mjesne zajednice ispostavile spisak želja: Stari problemi za novi budžet
Foto: Ilustracija | Dobojske mjesne zajednice ispostavile spisak želja: Stari problemi za novi budžet

DOBOJ - Spisak želja za 2019. godinu ispostavile su mjesne zajednice dobojskoj vlasti na javnoj raspravi za nacrt budžeta za sljedeću godinu, a da li će i koliko novca dobiti niko im nije mogao obećati.

Mještane Sjenine Rijeke, Gornje i Donje Paležnice te Sjenine i Poriječja obradovalo bi kada bi iz gradske kase bila odobrena sredstva za novi most ka Gračanici u FBiH, za koji su prije tri godine izradili projekat, koji su ranije kandidovali na konkursima raspisivanim u FBiH, ali bez uspjeha.

"Postojeći je dotrajao, pola ga stoji u zraku, mi imamo strah, nema ograde. Mi smo sada sami izgradili privremenu, drvenu ogradu", pojasnio je Refik Mešinović, predsjednik MZ Sjenina Rijeka. Mještanima Ritešića takođe su potrebne pare, ali ne za most, nego za vodovod.

"Napravili smo jedan bazen kapaciteta 100 kubika i tražimo od grada Doboja i svih državnih organa da pomognu izgradnju tog vodovoda, jer imamo dosta Hrvata koji se vraćaju na svoja ognjišta, ali situacija je najteža s vodosnabdijevanjem", naveo je Zoran Gajić, predsjednik MZ Ritešić.

On kaže da je za vodovod, od kojeg bi koristili imali ne samo mještani Ritešića, nego i Bukovca i dijela Majevca, potrebno oko 650.000 KM, a njegovu izgradnju bi finansirali i mještani.

U nadležnom odjeljenju su zapisali želje mjesnih zajednica, ali nisu detaljisali da li će one biti ispunjene.

"Nacrtom budžeta za 2019. planirana su ukupna sredstva u iznosu od 35.560.000 KM. Kao i dosad, budžetom su planirana sredstva kroz nadležna odjeljenja za finansiranje određenih projekata na području mjesnih zajednica", kazao je Miroslav Kršić, načelnik Odjeljenja za finansije.

Ono što je sigurno je da u budžetu ni naredne godine neće biti Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, koja je krajem 2017. odlukom lokalne vlasti izbačena iz gradske kase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije