Gradovi

Dom mladih u Sanskom Mostu obnovljen donacijama

Dom mladih u Sanskom Mostu obnovljen donacijama
Foto: Zlatan Čekić | Dom mladih u Sanskom Mostu obnovljen donacijama

SANSKI MOST Prostorije Doma mladih u Sanskom Mostu su svečano otvorene nakon što je u proteklom periodu okončana njihova rekonstrukcija te su opremljene potrebnim kancelarijskim namještajem.

Općina Sanski Most je, uz podršku Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, zajedničkim sredstvima realizirala projekat uređenja pomenutih prostorija, obezbijedivši polovinu neophodnih sredstava, a ukupna investicija iznosila je oko 60.000 maraka.

Potom se u projekat uključilo Ministarstvo odbrane Republike Slovenije, koje je osiguralo da se prostorije opreme neophodnim namještajem i kompjuterskom opremom.

Svečanosti je prisustvovao Damijan Sedar, ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, te je izrazio zadovoljstvo onim što je urađeno.

"Drago nam je da će mladi u ovom gradu imati kutak za sebe i organizovanje vlastitih aktivnosti. Mi ćemo i dalje biti tu da podržimo takve aktivnosti, jer je Republike Slovenija jedan od najvećih prijatelja Bosne i Hercegovine i radimo skupa na stvaranju bolje budućnosti", kazao je Sedar.

Načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović rekao je kako će lokalne vlasti u ovoj godini za funkcionisanje i programe organizacija koje okupljaju mlade u ovom gradu izdvojiti 50.000 maraka.

"Svima njima će sada na usluzi biti ove prostorije, gdje će se moći družiti i planirati svoje aktivnosti. Na ovakav način, nadamo se, poboljšaćemo kvalitet života mladih u našem gradu", kazao je Hasanbegović.

Dom mladih u Sanskom Mostu bio je u proteklim decenijama omiljeno mjesto okupljanja omladine, a u prvim poslijeratnim godinama, zahvaljujući donatorskim sredstvima međunarodnih organizacija, zgrada u kojoj se nalazi je u potpunosti bila rekonstruisana. Međutim, posljednjih desetak godina ovaj prostor je u dobroj mjeri zanemaren i devastiran, te se javila potreba za njegovom rekonstrukcijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije