Gradovi

Dom učenika - hotel sa dvije zvjezdice

Dom učenika - hotel sa dvije zvjezdice
Foto: Vesna Duka | Dom učenika - hotel sa dvije zvjezdice

TREBINJE - Dom učenika Trebinje proglašen je ustanovom kategorisanom u rangu dvije hotelske zvjezdice, sa čime se slažu i učenici koji u njemu borave.

"Ono na šta smo posebno ponosni jeste to da je Dom učenika prvi javni objekat ovog tipa u BiH koji je uradio tu kategorizaciju, što je potvrda kvaliteta i opremljenosti ovog objekta", kaže Miro Gredo, direktor Doma učenika Trebinje.

On je na proslavi Svetog Vavedenja, krsne slave ove ustanove, iznio i podatak da je ove godine u Dom smješteno 111 djece iz istočne Hercegovine, što je rekordan broj u posljednjih nekoliko godina.

On je dodao da kategorizacija nije satisfakcija samo njima koji rade u ovoj ustanovi, već i potvrda kvaliteta roditeljima i starateljima koji odluče da pošalju svoju djecu u školu u Trebinje.

Dom učenika je, kažu odgovorni, zasluženo dobio status hotela sa dvije zvjezdice jer, osim zadovoljstva učenika koji ga koriste tokom školske godine, tokom ljeta su ovdje smješteni sportisti, horovi, članovi orkestara, televizijskih ekipa, umjetnici i mnogi ljudi koji sarađuju sa Gradskom upravom.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje u Gradskoj upravi Slađana Skočajić napominje da su svi oni zadovoljni uslovima boravka u ovom domu.

"Istakla bih i to da je ovaj dom po broju učenika drugi u Republici Srpskoj, jer samo Banjaluka prednjači u tome, a znamo kolika je brojnost stanovništa ovog grada i njegove okoline", navela je Skočajićeva.

U Domu učenika Trebinje dodaju da je veoma bitna činjenica da djeca u ovoj ustanovi imaju dobre uslove za život i učenje, izrazivši zahvalnost Gradskoj upravi koja ih sufinansira, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture RS, ali i javnim ustanovama u Trebinju s kojima imaju odličnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije