Gradovi

Donacija bolnici u Trebinju od Crvenog krsta

Donacija bolnici u Trebinju od Crvenog krsta
Foto: N.N. | Donacija bolnici u Trebinju od Crvenog krsta

TREBINJE- Predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Brano Dursun uručio je ispred ove organizacije Bolnici Trebinje sanitetski materijal, u kojem su sadržane hirurške kaljače i kape, kao i prehrambene artikle za kojim su, zbog povećanja pacijenata, povećane i potrebe.

„Ovo nije prvi put da Crveni krst, kao humanitarna organizacija, pomaže bolničkim ustanovama, naročito u ovom vremenu pandemije, jer je najveći dio naših aktivnosti usmjeren prema borbi sa tom bolešću“, istakao je danas Dursun.

On je napomenuo da je vrlo komplikovana i teška situacija, sa kojom se u posljednje vrijeme suočava Bolnica Trebinje, ponukala i pripadnike Crvenog krsta na ovakvu intervenciju, jer je i nakon zasjedanja Štaba za vanredne situacije ustanovljena potreba za ovakvom donacijom.

„U skoroj budućnosti ćemo dostaviti i sanitetske rukavice i posteljinu za Bolnicu Trebinje“, dodao je Dursun, napominjući da je u prvom talasu pandemije kovida Crveni krst RS izdvojio oko 1,2 miliona maraka pomoći bolnicama širom Srpske.

Doktor Stanko Buha, v.d. Bolnice Trebinje za medicinska pitanja, zahvalio se na pomoći Crvenog krsta RS, koji je sam inicirao ovu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije