Gradovi

Drvar vraća otpad Italiji

Drvar vraća otpad Italiji
Foto: Fena | Drvar vraća otpad Italiji

SARAJEVO - Federalno Ministarstvo ekologije i turizma poništilo je dozvolu za uvoz otpada firmi "Krom reciklaža" iz Drvara i naredilo njegovo vraćanje u Italiju.

Takođe, kako je objavljeno na web stranici federalnog Ministarstva ekologije i turizma, zatraženo je od Tužilaštva Livanjskog kantona da ispita okolnosti registracije kompanije "Krom reciklaža", koja je uvezla određene količine otpada u BiH i skladištila ga u opštinama Drvar i Bosansko Grahovo.

"Ovaj korak uslijedio je nakon što firma 'Krom reciklaža' nije ispoštovala sve procedure koje su joj naložene. Potpuno mi je jasno da su građani uznemireni. Pozivam ih na smirenost i strpljenje, jer je potrebno izvjesno vrijeme da se završe sve procedure kako bi kompanije vratile otpad u Italiju", rekla je Edita Đapo, federalni ministar ekologije i turizma dodajući da je otpad neopasan i da je sirovina za proizvodnju.

Takođe, naglasila je da je ovo prvi put da institucije preduzimaju aktivnosti da uvezeni otpad vrate u zemlju porijekla te da je ranije bilo slučajeva da bh. firme izvezu optad u evropske zemlje i da usljed određene neregularnost taj otpad bude vraćen u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije