Gradovi

Dugovi hlade radijatore u Čelincu

Dugovi hlade radijatore u Čelincu
Dugovi hlade radijatore u Čelincu

ČELINAC - Ako korisnici usluga "Gradskog grijanja" u Čelincu narednih dana intenzivnije ne počnu otplatu nagomilanih dugovanja koja su dostigla 280.000 KM biće doveden u pitanje rad gradske toplane u nastavku sezone grijanja.

Direktor ovog preduzeća Sveto Jokić rekao je da su dugovanja korisnika usluga dostigla iznos kojim se može obezbijediti ugalj za jednu sezonu, što je davno dovelo preduzeće u nelikvidnost.

"Ugalj možemo nabaviti isključivo ako izvršimo avansnu uplatu, što znači da nismo u mogućnosti da plaćamo obaveze za utrošenu električnu energiju i za prevoz energenta, kasnimo u isplati plata radnicima, a otežano nabavljamo i dijelove za održavanje postrojenja", naglasio je Jokić.

Prema njegovim riječima, ukupne obaveze "Gradskog grijanja" prema dobavljačima iznose oko 260.000 KM. Od ukupnih dugovanja za isporučenu toplotnu energiju 20 odsto odnosi se na pravna lica, a 80 odsto na domaćinstva i sitne preduzetnike.

Opština Čelinac prošle godine u budžetu na ime pomoći "Gradskom grijanju" od predviđenih 80.000 KM uplatila je 76.000 KM..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije