Gradovi

"Gastro-fest" okupio 25 izlagača

"Gastro-fest" okupio 25 izlagača
Foto: Srna | "Gastro-fest" okupio 25 izlagača

KOTOR VAROŠ - Gastro-manifestacija i prezentacija ručnih radova u Kotor Varošu okupila je 25 izlagača u takmičarskom dijelu.

Sinoćnja manifestacija postala je prava turistička i privredna atrakcija u opštini na obalama Vrbanje, a održava se već devet godina. 

Prema ocjeni žirija, najraznovrsniju ponudu tradicionalnih jela na Gastro-prezentaciji imali su članovi Udruženja građana "Vileno kolo" iz Kruševa Brda, najraznovrsniju ponudu Udruženje žena "Venera" iz Kotor Varoša, dok je Udruženje žena "Sreća" iz Obodnika imalo najinovativniju ponudu gotovih jela. 

Pekara "Obeliks" imala je najbogatiju pekarsku ponudu, dok je Rimokatolički župni ured imao najveću ponudu slastičarskih proizvoda. 

Nagrada za najraznovrsniju ponudu proizvoda zdrave bio-hrane i pića pripala je poljoprivrednom gazdinstvu "Silvana Stojanović" iz Maslovara, dok je najoriginalniju ponudu kotorvaroških suvenira imala Vesna Radonjić iz Kotor Varoša. 

Nagrada za najraznovrsniju ponudu proizvoda kućne radinosti i starih zanata pripala je Udruženju "Vrijedne ruke zavičaja", a posebno priznanje je dodijeljeno Udruženju žena "Šarenica" iz Kneževa za originalnost prezentacije. 

Nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan. 

On je rekao da ono što je autohtono iz Kotor Varoša treba podržati i zajedno sa drugim lokalnim zajednicama uvezati u jedinstvenu turističku ponudu, jer sve više turista iz Evrope dolazi u Republiku Srpsku. 

"Brojni posjetioci su mogli da uživaju u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, ali i da kupe ručne radove i proizvode od aronije", rekao je Sakan. 

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija postala tradicionalna i prepoznatljiva u regionu, te da je broj izlagača znatno veći u odnosu na prethodnu godinu. 

Brojne posjetioce, koji su uživali u tradicionalnim jelima, u muzičkom dijelu programa zabavljali su članovi ansambla "Žubor". 

"Gastro-fest Kotor Varoš 2019" zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i opštinska Turistička organizacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije