Gradovi

Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš

Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš
Foto: Srna | Gradi se 21 kuća za povratnike u Kotor Varoš

KOTOR VAROŠ - Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštine Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore ukupne vrijednosti 763.000 KM o stambenom zbrinjavanju po sistemu ključ u ruke.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević rekao je da se kuće povratnicima obnavljaju u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, čija je vrijednost sedam miliona KM.

Juričević je naveo da je ovim projektom predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 opština i gradova Republike Srpske, te najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da će opština izdati neophodne saglasnosti i prateću dokumentaciju iz vlastite nadležnosti i pružiti svu potrebnu pomoć.

"Naša je obaveza da obezbijedimo priključak na komunalije i pristupni put objektima koji su obuhvaćeni ovim projektom", dodao je Sakan.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo zbog rješavanja stambenog pitanja, jer će porodicama obezbijediti normalne uslove za život. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije