Gradovi

Građani Trebinja na papir prenose svoje probleme

Građani Trebinja na papir prenose svoje probleme
Foto: Vesna Duka | Građani Trebinja na papir prenose svoje probleme

TREBINJE - Iako su problemi svih lokalnih zajednica, a koji smetaju građanima BiH, uglavnom slični u svim sredinama, oni se ipak umnogome razlikuju i različito se tretiraju zavisno od sredine do sredine, ali je zajedničko svim problemima to što mora postojati inicijativa i proaktivno djelovanje za njihovo rješavanje.

Ovo je rečeno u Trebinju, gdje je počela trodnevna akcija u projektu "Proaktivni građani i građanke", a u kojoj Trebinjci i Trebinjke mogu iznijeti probleme u ovoj lokalnoj zajednici.

"Cilj projekta i jeste što masovnije uključivanje građana i građanki BiH u rješavanje ključnih problema u njihovim lokalnim zajednicama, odnosno onih problema koje smatraju prioritetnim, a koje ćemo mi sagledati zajedno sa iznalaženjem mogućnosti njihovog rješavanja", istakao je portparol Centara civilnih inicijativa Hasan Kamenjaković.

Napominjući da će u tri dana nastojati sagledati šta građani misle o ključnim problemima u svojim lokalnim zajednicama, on dalje navodi da će ovakvo oglašavanje građana služiti za pokretanje kampanje u koju će biti uključena ova lokalna zajednica, kako bi se problem riješio.

Kamenjaković je rekao da je u prvoj fazi projekta razgovarano sa stanovnicima još šest gradova u BiH, za koje su, projektnim jezikom rečeno, raspisane kampanje i odabrani nosioci realizacije tih kampanja, tako da se početak realizacije očekuje za oko mjesec dana.

On je podsjetio da će ova akcija u Trebinju biti organizovana u četvrtak, petak i subotu, u kome vremenu će građani na papir prenositi problem koje misle da mogu kandidovati za rješavanje i ubacivati u postavljenu kutiju, a za one koji ne mogu da dođu problem mogu prijaviti i putem društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije