Gradovi

Gradonačelnik Stoca zahvalio učesnicima potrage za nastradalima

Gradonačelnik Stoca zahvalio učesnicima potrage za nastradalima
Foto: Grad Stolac | Gradonačelnik Stoca zahvalio učenicima potrage za nastradalima

STOLAC - Grad Stolac na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem javno se zahvalio svim službama, građanima i volonterima i svima koji su na bilo koji način pomogli pri pronalasku tijela nesretno preminulih Filipa Stankovića i Marka Vukića.

„Svoje zahvale upućujemo Federalnoj upravi civilne zaštite i njihovom specijaliziranom timu za spašavanje na vodi i pod vodom i Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ Mostar. Posebno hvala Ronilačkim klubovima Mostar i Extreme explorer Mostar koji su neumorno danima zaranjali u nabujalu Bregavu.

Hvala i članovima Gorske službe spašavanja i to timovima iz Čapljine, Čitluka, Mostara i Žepča koji su također sudjelovali u potrazi“, saopšteno je iz Grada Stoca.

Zahvalnice su upućene i Policijskoj stanici Stolac, Civilnoj zaštiti Stolac, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Stolac, Komunalnom poduzeću Stolac, radnicima Elektroprivrede HZ HB Mostar – Poslovnica Elektro Stolac, kao i preduzećima Hering d.d. Široki brijeg, GP Hercegovinainvest Stolac, Graditeljstvo Matić d.o.o. Čapljina, Misir d.o.o. Stolac, Namex Stolac, Agrocentar Stolac, Pekarna Stećak Radimlja i restoran „Sampjero“ Stolac.

„Posebno smo tih dana imali priliku susresti ljude za koje jedna poslovica kaže: “Kada Bog nekome želi na poseban način iskazati svoju ljubav, daruje mu prijatelja!”. Zaista je to tako, mnogi dobri ljudi iz Stoca, posebno Vidova polja spremno su priskočili u pomoć i pomagali u potrazi. Još jednom veliko hvala svima koji su pomogli na bilo koji način i pokazali razumijevanje. Nadamo se da u našoj zahvali nismo nikoga nenamjerno izostavili“, ističu iz Grada Stoca.

Dvojica mladića iz Vidova Polja, Filip Stanković i Marko Vukić stradali su u saobraćajnoj nesreći 11. februara, a potraga za tijelima trajala je nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije