Gradovi

Grijanje u Bijeljini do kraja mjeseca

Grijanje u Bijeljini do kraja mjeseca
Grijanje u Bijeljini do kraja mjeseca

BIJELJINA - Bijeljinska Gradska toplana će u slučaju niskih temperatura nastaviti sa grijanjem do kraja mjeseca, iako je zvanično sezonu grijanja završila 15. aprila, rekao je Srni direktor Toplane Milenko Vićanović.

Vićanović je rekao da je sezona grijanja bila uspješna, ali je izrazio zabrinutost zbog duga od 270.000 KM koji je nastao jer građani nisu redovno plaćali obaveze.

"Ove sezone korišten je kvalitetan ugalj. Dobavljaču, kome je plaćano na odloženo do 180 dana, Toplana duguje 300.000 KM, dok je dug prema `Elektrodistribuciji`, koji je u januaru iznosio 110.000 KM, smanjen na 55.000 KM", naveo je Vićanović i apelovao na građane da izmire zaostale dugove za grijanje.

U toku su opomene pred tužbu za neizmirene obaveze, kao i pripreme za isključenje iz sistema svih u čijim objektima to bude moguće. Preduzeće je od danas počelo i sa podnošenjem tužbi.

Ove sezone cijena grijanja u Bijeljini je poskupjela 10 odsto za pravna i 20 odsto za fizička lica.

Vićanović je najavio da Gradska toplana nakon završetka sezone grijanja prelazi na remont proizvodnih kapaciteta i distributivnih dijelova sistema da bi se pripremila za narednu sezonu.

"Od 1. juna počinjemo sa sklapanjem ugovora sa građanima za narednu sezonu. Odlučili smo da im omogućimo plaćanje grijanja tokom cijele godine u 12 jednakih rata", rekao je Vićanović, dodajući da ugovori neće biti sklapani sa građanima koji su dužnici.

Toplana u Bijeljini zagrijava 82 000 metara kvadratnih, od čega 9 000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije