Gradovi

Humanitarni broj 1415 za pomoć mladom Aleksi Saničaninu

Humanitarni broj 1415 za pomoć mladom Aleksi Saničaninu
Foto: N.N. | Humanitarni broj 1415 za pomoć mladom Aleksi Saničaninu

PRIJEDOR - Pozivom na humanitarni broj 1415 tokom cijelog januara može se donirati jedna KM za liječenje Alekse Saničanina /21/ iz Prijedora kojem leukemija ponovo ugrožava život.

Aleksi je bolest prvi put otkrivena u oktobru 2017. godine, kada je bio student druge godine na Visokoj medicinskoj školi.

Njegov otac Draško izjavio je novinarima da je to tada bio šok za porodicu, budući da se Aleksa godinama bavio sportom. Nakon toga uslijedila je borba sa leukemijom, a Aleksi je matične ćelije donirao mlađi brat Ivan.

Međutim, nakon osam mjeseci, leukemija se vratila. Aleksa je opet na Vojnomedicinskoj akademiji /VMA/ u Beogradu i ponovo je primao hemoterapije, koje su ovaj put bile jače.

"Bolest je trenutno u stanju mirovanja, ali sada treba brže reagovati, dok je leukemija pod kontrolom da bi počelo liječenje na klinici u inostranstvu", priča Aleksin otac Draško.

On je dodao da su dobili nalaze ljekara sa VMA i sa njima će slati zahtjeve za liječenje na inostranima klinikama.

Aleksa bi narednih dana trebalo da prima terapije za poboljšanje krvne slike i nakon toga će doći kući u Prijedor. U porodičnom okruženju čekaće odgovor klinika, uz nadu da će u roku od mjesec dana već biti smješten na liječenje u inostranstvu.

Aleksin brat Ivan spreman je da kao donor matičnih ćelija ponovo krene sa bratom u bitku.

Da bi ovu bitku dobio, Aleksi je potrebna pomoć humanih ljudi, a osim humanitarnog broja otvoren je i žiro račun za uplatu sredstava 567-363-59004899-17 Sberbank, i devizni račun: SWIFT: SABRBA2B IBAN: BA395673635415589730 Sberbank, sa naznakom Aleksa /Draško/ Saničanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije