Gradovi

Humanost na djelu, prikupili pomoć djeci sa Kosova i Metohije

Humanost na djelu, prikupili pomoć djeci sa Kosova i Metohije
Foto: Srna | Humanost na djelu, prikupili pomoć djeci sa Kosova i Metohije

DOBOJ - Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovala je u Doboju humanitiranu projekciju filma "Dostojan" o blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, tokom koje su prikupili 1.021 KM za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

Sveštenik Nikola Panić rekao je sinoć u obraćanju da se projekcijom filma želi sačuvati od zaborava sjećanje na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, "čija se ličnost veže sa stradanjem Srba u Crnoj Gori, kao i na namučenom Kosovu i Metohiji kome je nesebično hrlio kada je to bilo napotrebnije".

Panić je naveo da su projekcijom obilježile i za Srbe tri važne godišnjice, i to 27 godina od NATO bombardovanja Republike Srpske, 18 godina od martovskog pogroma srpskog i nealbanskog stanovništa sa Kosova i Metohije, te 23 godine od početka NATO agresije na Jugoslaviju.

"Ne možemo da zaboravimo sva stradanja koja smo pretrpjeli kao narod. Ne smijemo zaboraviti, ali moramo oprostiti", izjavio je Panić.

On je istakao da se od zaborava moraju sačuvati i žrtve onih koji su nas branili od napadača "jer ako zaboravimo njih, zaboravljamo i ko smo, i šta smo i kome pripadamo".

Predstavnik organizacije "Srbi za Srbe" iz Doboja Dušan Gogić rekao je da je riječ o vaskršnjoj akciji "Bioskop iz bloka" i da je slična humanitarna aktivnost održana i u drugim gradovima Srpske. Projekcija filma "Dostojan“, autora Nikole Pejovića, održana je u Centru za kulturu i obrazovanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije