Gradovi

I građani čiste svoje Trebinje

I građani čiste svoje Trebinje
Foto: Vesna Duka | I građani čiste svoje Trebinje

TREBINJE - Povodom 5. juna, Međunarodnog dana zaštite životne sredine, i ove je godine u Trebinju organizovana akcija čišćenja i uređenja grada i prigradskih naselja.

Marija Tešić, samostalni stručni saradnik za ekologiju u JU "Ekologija i bezbjednost" Trebinje, koji su i organizovali akciju, kaže da je akcenat čišćenja na većim naseljima, tako da se čiste lokacije oko osnovne škole u prigradskom naselju Gorica, oko stadiona u naselju Police, a radi se i uređenje korita rijeke Trebišnjice i takozvanog Pridvoračkog kraka, kao i užeg centra grada.

"Ovakve akcije se u Trebinju često organizuju s obzirom na veliki broj turista i potrebu da grad bude što ljepši, ali je, srećom, svaki put i odziv veliki pa se uradi dobar posao", kazala je Tešićeva.

Napominjući da je cilj masovnih akcija čišćenja u Trebinju i ukazivanje na ogroman značaj očuvanja životne sredine, ona je dodala da će biti sklonjene i divlje deponije.

Moto ovogodišnje akcije je "Za ljepše Trebinje", a pored radnika "Komunalnog" i zaposlenih u JU "Ekologija i bezbjednost" učestvuju javne ustanove i preduzeća, vatrogasci, privredni subjekti i građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije