Gradovi

Pratite nas na Google news

Istočno Sarajevo u platformi "17 plus jedan"

Istočno Sarajevo u platformi "17 plus jedan"
Foto: Srna | Istočno Sarajevo u platformi "17 plus jedan"
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je Kini što će grad Istočno Sarajevo biti dio velike saradnje u okviru platforme te zemlje i zemalja centralne i istočne Evrope "17 plus jedan".

Vuković i sekretar Skupštine grada Istočno Sarajevo Miodrag Kovačević, na poziv guvernera provincije Ljaoning Tang Jijuna, prošle sedmice boravili su u kineskom gradu Dalijenu i prisustvovali Petoj konferenciji radne grupe u organizaciji Asocijacije pokrajinskih guvernera, gdje su učestvovali predstavnici Kine i zemalja centralne i istočne Evrope /CEEC/. 

"Naša otvorenost i inicijativa nas je pozicionirala da možemo participirati na ovakvim događajima. Vidimo svoje učešće prvenstveno u oblastima turizma i nauke, kao i razmjene posjeta mladih", rekao je Vuković. 

Vuković je naveo da, krajem ove ili početkom iduće godine, zajedno sa ambasadom Kine u BiH, gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo treba da budu domaćini organizacije zimskih susreta mladih ili studenata zemalja koje su uključene u platformu "17 plus jedan". 

On je podsjetio da je inicijativa za ovaj način razvijanja saradnje ozvaničena i počela 2012. godine Samitom koji je održan u Varšavi. 

Prema njegovim riječima, nakon toga su održani brojni sastanci, konferencije i posjete koji su rezultirali raznim sporazumima, smjernicama i memorandumima u oblasti koordinacije politika, ekonomije i trgovine, lokalnih razmjena iskustava, saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, saobraćaja, nauke, tehnologije i turizma. 

Vuković je podsjetio da je Kina napravila analizu učinka prema kojoj je u prethodnom periodu ova saradnja rezultovala sa više od 200 pozitivnih ishoda u zemljama članicama. 

Na konferenciji u Dalijenu, osim guvernera provincije Ljaoning sa predstavnicima brojnih drugih kineskih provincija i gradonačelnika tog grada i Šenjanga, učestvovali su i ambasadori zemalja članica platforme, kao i gradonačelnici brojnih evropskih gradova. 

Na ovogodišnjem zasjedanju u ovaj mehanizam saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope uključena je i Grčka, pa je sa dosadašnjeg "16 plus jedan", naziv promijenjen u "17 plus jedan".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije