Gradovi

Klizište ugrozilo put i mezarje u Sanskom Mostu

Klizište ugrozilo put i mezarje u Sanskom Mostu
Foto: Nezavisne novine | Klizište ugrozilo put i mezarje u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Na području sela Donji Kamengrad, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, pojavilo se klizište koje je ugrozilo lokalni put i obližnje mezarje.

Prema riječima Raifa Karajkovića, predsjednika mjesne zajednice, na ovaj način od glavne putne komunikacije koja vodi u Sanski Most odsječen je veliki broj domaćinstava, pa su mještani primorani da koriste duže i alternativne pravce. "Klizište se pojavilo poslije poplava i obilnih kiša, jedan dio puta je potpuno uništen, pa je saobraćaj ovim putnim pravcem obustavljen. Obavjestili smo nadležne institucije i očekujemo reakciju, kako bi se put popravio i život u selu normalizovao", kazao je Karajković.

Prema njegovim riječima, mještani su u strahu i za lokalno mezarje, budući da postoji opasnost da klizište načini veću štetu ukoliko opet dođe do obilnijih kišnih padavina.

Inače, poplave koje su pogodile u protekloj sedmici područje Općine Sanski Most, uzrokovale su velike štete na stambenim objektima, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. Preliminarne procjene govore da je šteta veća od dva miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije