Gradovi

Pratite nas na Google news

Konstituisan čelinački parlament, izabran predsjednik

Konstituisan čelinački parlament, izabran predsjednik
Foto: Srna | Konstituisan čelinački parlament, izabran predsjednik
Srna

ČELINAC - Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Čelinac za predsjednika je u novom sazivu izabran Dejan Kurtinović iz Socijalističke partije, dok će potpredsjednik u naredne četiri godine biti dosadašnji načelnik opštine Momčilo Zeljković iz SNSD-a.

Kurtinović je izrazio zadovoljstvo zbog brzog i efikasnog rada tokom prvog skupštinskog zasjedanja, a po njegovim riječima vrlo brzo će biti zakazana prva radna sjednica da bi bio usvojen budžet za ovu godinu.

Poslove zamjenika načelnika opštine i dalje će obavljati Milijana Topić, a za sekretara Skupštine opštine izabrana je Zvijezdana Đurić.

Na sjednici su imenovani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave - za opštu upravu Miroljub Vasić, za finansije Nebojša Jungić, za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Miloš DŽombić, za privredu i društvene djelatnosti Slaviša Blaženović, a za inspekcijske poslove i komunalnu policiju David Derajić.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić rekao je da je današnja sjednica protekla u korektnoj i demokratskoj atmosferi, kao i da želi da vjeruje da će odbornici raditi u opštem interesu svih građana.

"Osobe koje su imenovane za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja su relativno mlađi ljudi i oni će zahvaljujući svojoj energiji i znanju dati maksimalan doprinos u radu lokalne administracije", poručio je Gligorić.

Skupština opštine Kotor Varoš ima 25 odbornika - devet iz SNSD-a, po tri iz SDS-a, SP-a i DNS-a, po dva iz Ujedinjene Srpske, Demosa i PDP-a, te jedan iz NDP-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije