Gradovi

Lađe spremne za pristanište u Trebinju

Lađe spremne za pristanište u Trebinju
Foto: N.N. | Lađe spremne za pristanište u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju su završeni radovi na čišćenju zidina Starog grada od Istočne kapije do obale rijeke Trebišnjice, gdje je rekonstruisano i malo pristanište za lađe.

Sve se radi u okviru projekta prekogranične saradnje "Život na granici BiH i Crne Gore - Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije", vrijedan 330.000 evra, a koji realizuju gradovi Trebinje i Plužine.

Koordinator projekta Miljan Vuković kaže da je za obnovljeno pristanište već izrađeno desetak lađa u jednoj trebinjskoj radionici.

"Izrađene su po modelu starih trebinjskih lađa koje su nekada plovile Trebišnjicom, što će biti novi sadržaj za turiste, kao i za sve građane Trebinja koji ih budu željeli iznajmiti", kaže Vuković i precizira da će, u okviru rekonstrukcije, biti postavljena i nova rasvjeta, kao i alke za vezivanje čamaca.

Na marini će biti postavljena i takozvana pametna klupa, koja će, osim za odmor, služiti i za dobijanje nekih informacija o temperaturi vazduha i slično, ali i za punjenje telefona i tableta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije