Gradovi

Lazić: Bez saradnje nema napretka

Lazić: Bez saradnje nema napretka
Foto: Srna | Lazić: Bez saradnje nema napretka

BIJELJINA - Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" iniciraće u narednim sedmicama pregovore koji se tiču situacije u gradu i saradnje sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem kako bi Bijeljina nastavila da napreduje, najavio je danas predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SNSD-a Vladimir Lazić.

 

"Mi smo za dogovor, ali za taj dogovor su potrebne dvije strane. Što se tiče Koalicije koja ima 23 odbornika u Skupštini grada i predstavlja većinisku volju naroda, situacija je jasna - pružili smo ruku za dogovor gradonačelniku od samog početka", rekao je Lazić novinarima.

On je rekao da potpuno razumije političku borbu, kao i stranačku, ali da se ne smije zaboraviti da je 8.500 ljudi podržalo, kroz stranke opozicije, sadašnjeg gradonačelnika, dok Koalicija ima podršku 40.000 ljudi.

Lazić je poručio da gradonačelnik mora da razumije da je jedan od 120.000 građana Bijeljine, kao i da je javnost svjesna neprimjerenih riječi koje je tokom svojih istupanja upućivao narodnim predstavnicima u Skupštini grada Bijeljina, ali da Koalicija time neće, niti se bavila.

"Poruka Koalicije je da nema napretka bez saradnje, nema budućnosti bez dogovora, kao ni bez rada. Problem je odnos koji je gradonačelnik zamislio prema odbornicima, odnosno prema strankama koje su iznjedrile 23 odbornika u lokalnom parlamentu", rekao je Lazić.

On je naveo da Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" poštuje zakone, koji su svakome dali ovlaštenja - gradonačelniku izvršna, a Skupštini ona koja joj pripadaju.

Lazić je ukazao da odnos kakav sada postoji između vladajuće koalicije i gradonačelnika ne smije potrajati.

"U narednim nedjeljama iniciraćemo ponovo pregovore u vezi sa situacijom u gradu i odnosa gradonačelnik-Koalicija. Moramo pronaći način da izađemo iz priče nesaradnje", rekao je Lazić.

On je dodao da će Bijeljina ili da napreduje ili na tom putu da usporava, jer neće koristiti komparativne prednosti ove sredine, koje su, kako je ocijenio, izuzetne. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije