Gradovi

Pratite nas na Google news

Migrantske rute preko opustjelih sela

Migrantske rute preko opustjelih sela
Foto: N.N. | Migrantske rute preko opustjelih sela
Vesna Duka

TREBINJE - Učestale policijske patrole i nadzor migrantskog koridora preko Bileće i seoske oblasti Vranjska uslovile su da se ruta polako preusmjerava na Ljubinje, odnosno seosku oblast Ljubomir, kod Trebinja, preko čijih napuštenih sela kolone migranata pokušavaju da se domognu granice sa Federacijom BiH i tuda uđu u Evropsku uniju.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa kaže da oni jednostavno nemaju dovoljan broj ljudi koji bi obezbijedio sve ove regije, tim prije što su sva hercegovačka sela opustjela, a to je dobar teren za kretanje migranata i za boravak u napuštenim kućama.

"Tu, nažalost, ne postoji neko jedinstveno rješenje, jer je državna granica onakva kakva jeste i migranti ulaze na našu teritoriju, krećući se onim putevima za koje oni smatraju da ih najprije mogu preći.  Mi ćemo dati sve od sebe da kontrolišemo svaku rutu za koju, na osnovu policijskih parametara, utvrdimo da je trenutno aktuelna. Tako da je logičan slijed da se, ako malo više nadziremo jednu rutu, pojavi neka druga", kaže Laketa.

Na području Policijske uprave Trebinje je povećano prisustvo migranata, a u novembru je zatečeno njih 38 koji su ilegalno prešli državnu granicu i pronađeni u unutrašnjosti.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije