Gradovi

Ministar o odluci Vodovoda: Uvođenje provizije samovolja pojedinaca

Ministar o odluci Vodovoda: Uvođenje provizije samovolja pojedinaca
Foto: KJKP VIK | Ministar o odluci Vodovoda: Uvođenje provizije samovolja pojedinaca

SARAJEVO - Ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak rekao je da je nedopustiva samovolja pojedinaca u preduzeću KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo, a povodom novonastale situacije koja se tiče prekida naplate usluga KJKP Vodovod i kanalizacija.

"Ove odluke su nepromišljene i mi ćemo na sve načine tražiti da se to promijeni. Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi, a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke. Prema informacijama članova Nadzornog odbora KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo", rekao je ministar Bošnjak.

Dodao je da se resorno ministarstvo ovom preduzeću obratilo 6. maja ove godine, odmah po dobivenim saznanjima, na što do sada nije pristigao nikakav odgovor, a po povratku s puta rukovodstva preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem.

"Treba podsjetiti da je neprihvatljivo i ranije iznenađenje novom praksom od strane KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima, kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta", rekao je ministar Bošnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije