Muzika

Miroslav Ilić za Dan Republike u Doboju

Miroslav Ilić za Dan Republike u Doboju
Foto: Printscreen/YouTube | Miroslav Ilić za Dan Republike u Doboju

DOBOJ - Popularni estradnjaci koji će nastupati tokom predstojećih praznika trebalo bi da u Doboj dovedu goste iz okolnih lokalnih zajednica koje uglavnom neće organizovati doček Nove godine na otvorenom.

Naime, u sklopu manifestacije "Zimska čarolija", koja će drugi put biti održana u Doboju od 24. decembra do 15. januara u Parku narodnih heroja, planirano je nekoliko koncerata.

"Prvo će biti Dječja nova godina 27. decembra, nakon toga 31. decembra Igor Vukojević i njegov bend nastupaju za novogodišnju noć. Poslije toga imamo proslavu Dana Republike, 9. januara, a goste će zabavljati Miroslav Ilić, i za Pravoslavnu novu godinu, 13. januara, nastupa Snežana Đurišić s Bendom Perice Jaćimovića. Siguran sam da će svi naći određene dane za sebe", najavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

U ovdašnjoj Turističkoj organizaciji očekuju da tokom održavanja "Zimske čarolije" putnici namjernici svrate u Doboj, ali se nadaju i dolasku sugrađana koji žive i rade u inostranstvu.

Gostima preporučuju da obiđu i neke destinacije van grada, kao i ustanove kulture.

"S turističkog aspekta mogu preporučiti svim posjetiocima da za vrijeme praznika posjete posebno kulturne institucije, u kojima se uvijek održava neka promocija knjiga, neki koncerti, a u ovom periodu igraju i filmovi. Zatim ima jedna prelijepa postavka u Narodnoj biblioteci, a mogu posjetiti i muzej. Mogu, takođe, posjetiti neke prirodne ljepote, kao što su Okolišta i etno-selo Kotromanićevo. Za ljubitelje prirode i planinarenja uvijek bih preporučila prelijepu rutu od Goranskog jezera prema vrhu Gostilj ili prema Velikoj Ostravici", rekla je Dragana Tomanić, predstavnica Turističke organizacije Doboj.

Najmlađe Dobojlije u "Zimskoj čaroliji", između ostalog, imaće na raspolaganju klizalište, a oni stariji moći će da uživaju u hrani i piću.

"Izlagača će biti 17. Naravno, mi smo organizovali javni poziv. Moram naglasiti da je i ove godine grad preuzeo na sebe troškove, neće biti nikakve naknade za sve ljude koji budu izlagali u 'Zimskoj čaroliji', a komisija je odabrala da bude raznovrstan sadržaj. Komisija je uvažila zahtjev Udruženja roditelja djece s poteškoćama u razvoju i oni će imati svoj štand", naveo je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije