Gradovi

Nastavak proljećne akcije čišćenja "Sarajeco"

Nastavak proljećne akcije čišćenja "Sarajeco"
Foto: KJKP Rad | Nastavak proljećne akcije čišćenja "Sarajeco"

SARAJEVO - Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještavaju da je danas u Novom Sarajevu nastavak proljećne akcije čišćenja Kantona Sarajevo "Sarajeco".

Kako navode, u narednih pet dana u svim mjesnim zajednicama ove opštine biće pojačano uklanjanje divljih deponija, odvoz otpada, pročepljavanje odvodnih sistema, uređenje javnih zelenih površina kao i uklanjanje granja i divljeg rastinja na javnim površinama.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da u akciji učestvuju preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo - KJKP Rad, KJKP Park, JKP Vodovod i kanalizacija, KJU za zaštićena područja KS, KJKP Pokop, te Civilna zaštita Novo Sarajevo, kao i brojni građani i aktivisti.

„Pozivaju se građani da u što većem broju uzmu učešće u ovoj akciji te da u okviru svojih mogućnosti daju svoj doprinos da grad Sarajevo i opština Novo Sarajevo svi zajedno učinimo čistijim“, navode iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije