Gradovi

Nastavljena akcija "Svi za Muhameda"

Nastavljena akcija "Svi za Muhameda"
Nastavljena akcija "Svi za Muhameda"

SANSKI MOST - Nastavljena je humanitarna akcija "Svi za Muhameda", kako bi se prikupile još dvije trećine neophodnih sredstava, a podrška oboljelom dječaku Muhamedu Taliću (14) iz Sanskog Mosta stiže sa svih strana svijeta.

U akciju su se uključile brojne poznate ličnosti i sportisti kao što su nogometaši Miralem Pjanić, Senijad Ibričić i Haris Seferović, rukometni reprezentativac BiH, Elvir Ovčina, član košarkaške selekcije naše zemlje, Džanan Musa i mnogi drugi. Za potrebe operativnog zahvata i liječenje dječaka, koji je obolio od teškog oblika leukemije, neophodno je prikupiti ukupno 220.000 eura.

Saznajemo da je do sada u humanitarnim akcijama prikupljena trećina potrebnih sredstava i da su ona već kao polog uplaćena na račun esenske klinike u Njemačkoj, gdje će Muhamed biti primljen u narednu subotu. Svi koji žele pomoći porodici mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30 (SPARKASSE BANK).

Roditelji dječaka, koji je trenutno podvrgnut medicinskim tretmanima na Univerzitetsko-kliničkom centru "Koševo" u Sarajevu odlučili su se na operativni zahvat u Njemačkoj, s obzirom na to da zdravstveni kapaciteti u našoj zemlji ne mogu odgovoriti ovako komplikovanom hirurškom zahvatu. S obzirom na to da su dječakovi roditelji samoinicijativno donijeli odluku o nastavku njegovog liječenja, biće potrebno platiti sve troškove operacije i boravka dječaka u Njemačkoj.

Porodica Talić, sem Muhameda, ima još troje maloljetne djece, a već dugo nijedan supružnik nema stalno zaposlenje. Muhamed je odličan učenik, a sem toga veoma je talentovan nogometaš Podgrmeča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije