Gradovi

Pratite nas na Google news

Nastavljena izgradnja nasipa u Prijedoru

Nastavljena izgradnja nasipa u Prijedoru
Foto: Srna | Nastavljena izgradnja nasipa u Prijedoru
Srna

BIJELJINA - U Prijedoru je danas nastavljena izgradnja nasipa na rijeci Sani, uzvodno od ušća rijeke Gomjenice, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Javna ustanova "Vode Srpske" je kao investitor, u koordinaciji sa ostalim nadležnim institucijama - Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Fondom solidarnosti i Gradskom upravom Prijedor, po hitnom postupku pokrenula aktivnosti oko nastavka radova na izgradnji nasipa na rijeci Sani u Prijedoru.

Nakon poplava 2014. godine, po nalogu Fonda solidarnosti Republike Srpske, izgradnja nasipa na rijeci Sani izvođena je u periodu od 15. decembra 2014. do 11. maja 2015. godine i tada je završeno oko 220 metara nasipa, od predviđenih 430 metara.

Iz "Voda Srpske" navode da su radovi tada obustavljeni zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima parcela na predviđenoj dionici nasipa.

Nakon poplava iz maja 2019. godine, kada je utvrđeno da se rijeka Sana izlila na dijelu na kojem nije završen nasip, pokrenute su aktivnosti za završetak radova na predviđenoj dionici nasipa pored rijeke Sane.

Grad Prijedor je 16. septembra obavijestio "Vode Srpske", Fond solidarnosti i resorno ministarstvo da su u potpunosti riješeni imovinsko-pravni odnosi u dužini od 150 metara na predviđenoj trasi nasipa, te da je u toku sudski postupak određivanja naknade za eksproprisane nekretnine na preostaloj dužini od 50 metara, na završetku dionice nasipa.

Na osnovu toga, Javna ustanova "Vode Srpske" se 17. septembra obratila nadležnom ministarstvu za mišljenje i saglasnost za realizaciju predmetnog ugovora i završetak predviđenih poslova, a resorno ministarstvo dalo pozitivno mišljenje o nastavku radova.

U saopštenju je navedeno da su u utorak, 15. oktobra, "Vode Srpske" primile dopis Fonda solidarnosti Republike Srpske u kojem je navedeno da su naredbe Fonda iz 2014. godine o saniranju vodoprivrednih objekata na području Prijedora i dalje na snazi.

Na osnovu prethodne procedure, "Vode Srpske" juče su obavijestile grad Prijedor, resorno ministarstvo i izvođača radova da su stečeni svi uslovi za nastavak izgradnje nasipa na rijeci Sani, uzvodno od ušća rijeke Gomjenice.

Izvođač radova danas je uveden u posao. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije