Gradovi

Pratite nas na Google news

Ne žele migrantski centar u komšiluku

Ne žele migrantski centar u komšiluku
Foto: N.N. | Ne žele migrantski centar u komšiluku
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Mještani nekoliko bihaćkih naselja koja se nalaze u blizini lokaliteta Vučjak, gdje se planira izgradnja novog prihvatnog centra za migrante, poručili su okupljanjem u proteklu subotu da takva mogućnost ne dolazi u obzir.

Od Šuhreta Fazlića, gradonačelnika Bihaća, koji je prisustvovao skupu, zatražili su da se promjeni odluka Gradskog vijeća i da se pomenuti centar gradi na nekoj drugoj lokaciji.

Ovom prilikom organizovano je i potpisivanje peticije, a u vrlo kratkom periodu potpisalo ju je nekoliko stotina mještana. Stanovnici Zavalja, Vučjaka, Velikog i Malog Skočaja, Žegara i Vedrog Polja, gdje žive mahom mještani hrvatske nacionalnosti, navode kako se plaše za sopstvenu sigurnost s obzirom na dosadašnja iskustva s migrantima.

"Ako se ovdje uspostavi kamp u kojem će boraviti 5.000 migranata, život na ovim prostorima postaće neizdrživ. Ne želimo vjerovati da odluka gradskih vlasti ima veze s tim što ova sela nastanjuju Hrvati", kažu zabrinuti mještani.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić kaže kako potpuno razumije strahove i brige mještana, te ističe kako su vlasti u Bihaću ostavljene na cjedilu i primorane da se same nose s teretom migrantske krize.

"Ovi ljudi su opravdano očajni i nezadovoljni, a ja treba da ih ubjeđujem u nešto za šta nisam ni ja ni oni. Ovo je problem koji je trebalo da rješavaju država i Ministarstvo sigurnosti BiH i na njega ukazujemo punih godinu dana", ogorčen je Fazlić.

On je istakao kako će peticiju i zahtjeve mještana ponovo razmatrati Gradsko vijeće i pokušati pronaći odgovarajuću odluku.

Podsjetimo, gradske vlasti u Bihaću nedavno su odlučile da lokacija za novi prihvatni centar za migrante koji borave u tom gradu bude na lokalitetu Vučjak, nekoliko kilometara od grada prema granici sa Hrvatskom. Njihovim izmještanjem na ovaj prostor trebalo bi doći do rasterećenja urbanog područja, gdje već mjesecima boravi na hiljade ilegalnih stranih državljana. Također, plan je da svi migranti koji budu dolazili na područje Bihaća, budu smješteni na novu lokaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije