Gradovi

Novi zavjet maturantima Gimnazije

Novi zavjet maturantima Gimnazije
Foto: Vesna Duka | Novi zavjet maturantima Gimnazije

TREBINJE - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i Fondacija "Sveti Vukašin" darovali su u manastiru Hercegovačka Gračanica na Crkvini iznad Trebinja po jedan primjerak Novog zavjeta maturantima Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, koji su ovom prilikom na pjesnikovom grobnom mjestu položili cvijeće.

U pitanju je prva generacija gimnazijalaca koja je svih 12 godina dosadašnjeg školovanja imala vjeronauku kao školski predmet, zbog čega su im,  kako je rekao i sam vladika, uručeni ovi pokloni.

"Neka ovo bude naš mali blagoslov i sjeme koje ćemo zasijati u vašim dušama, ako budete pažljivo čitali Sveto jevanđelje koje će svemu tome doprinositi, jer ovaj Novi zavjet je u stvari lik spasitelja našega Isusa Hrista", kazao je vladika Dimitrije obraćajući se maturantima, poručivši da će uvijek u svetim knjigama nalaziti prave odgovore.

Napominjući da je i ova generacija maturanata bila slična prethodnim, radoznala i puna želja za traženjem odgovora, direktor Gimnazije Mišo Pešić je izrazio nadu da će većina njih nastaviti dalje školovanje i dalje ostvarivati dobre rezultate.

"Iako se od prosvjetnih radnika ne očekuje da izdvajaju bilo koga, ipak, ovo je zaista jedna od boljih generacije Gimnazije u posljednjih nekoliko godina i to nije moj lični stav, već kolega koje su radile s ovim učenicima, a mi se nadamo da će svoje uspjehe i dalje nastaviti", dodao je Pešić.

I sami učenici su zahvalili i svome direktoru i profesorima koji su im četiri godine prenosili znanje, a posebno vladiki Dimitriju i Fondaciji "Sveti Vukašin" jer je, kako rekoše, Novi zavjet ona vrsta knjiga koje svako treba da ima i da im se često iznova vraća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije